top of page

Voorschriften/attesten/
telefonische inlichtingen

Een attest mag wettelijk enkel afgeleverd worden als de persoon fysiek aanwezig is in de praktijk.

Uw huisarts mag dus geen telefonisch aangevraagde voorschriften en attesten afleveren.

Dit vraagt tijd en inzage in het dossier en zorgt voor extra oponthoud tijdens de raadplegingen, iets wat we zoveel mogelijk willen vermijden.  Daarnaast vraagt het invullen van medische attesten een medisch onderzoek. Gelieve voor voorschriften en attesten dus ook steeds op raadpleging te komen.

Uw huisarts geeft u voldoende voorschriften mee tot een volgende controle vereist is.
Maak daarom dus tijdig een afspraak.

 

Uw huisarts mag enkel attesten schrijven die volledig stroken met de waarheid.

Citaat uit de code van geneeskundige plichtenleer

“Het is nutteloos een attest te vragen dat niet strookt met de waarheid. Het zal u steeds geweigerd worden. Zowel de vrager als de verstrekker van een vals attest worden door de wet strafbaar gesteld.”

Art. 196-197-213-214 van het strafwetboek Orde van Artsen , Provinciale Raad Brabant

 

Indien u wegens ziekte niet naar het werk of school kan, komt u diezelfde dag naar de consultatie en niet 1 of meerdere dagen later. Een geantedateerd attest is onwettig.

 

Het verstrekken van telefonisch advies, medicatievoorschriften en attesten is enkel verantwoord als het om een gekende patiënt gaat en volgt op een recente raadpleging.

 

Een teveel aan telefoons tijdens de raadpleging is storend voor patiënt en arts, daarom vragen we het gesprek zo kort mogelijk te houden.

Voor uitgebreid advies maak je beter een afspraak of kom je naar de vrije raadpleging.

 

Voor bespreking van de resultaten van je bloedonderzoek, RX of verslag specialist spreek je best af met de dokter die je bloed heeft geprikt of het betreffende onderzoek heeft aangevraagd. Meestal bellen we u zelf op op een rustig moment ’s avonds zodat we gefocust op uw dossier de meest juiste info kunnen doorgeven.

​

voorschrift.jpg
bottom of page